ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΚΚΕ • ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
ΕΚΔΟΣΗ ONLINE
EKKE newsletter

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ



PODCAST ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ

Ευρωεκλογές_2024: Less at stake – αλλά και όχι! Πρώτες Ευρωεκλογές σε συνθήκες κοντινού πολέμου! Τι είναι οι εκλογές «δεύτερης τάξης»; Ποιο ρόλο παίζει η χρονική εγγύτητα προς τις εθνικές εκλογές; Μία ή πολλές «Ευρώπες» ως προς τις Ευρωεκλογές; Μία ή πολλές Ακροδεξιές; Πώς κανονικοποιείται και πώς «μπολιάζει» η Άκρα Δεξιά τις πολιτικές ατζέντες στην Ευρώπη; Αυτά και άλλα συζητάμε με την καθηγήτρια πολιτικής επιστήμης Βασιλική Γεωργιάδου, διευθύντρια και πρόεδρο του ΔΣ του ΕΚΚΕ. Πηγές: 1. https://www.politico.eu/europe-poll-of-polls/ 2. Reif, K., & Schmitt, H. (1980). Nine Second-Order National Elections. A conceptual Framework for the Analysis of European Election Results. European Journal of Political Research, 8, 3-44. 3. Τεπέρογλου, Ευτυχία, Οι άλλες “εθνικές” εκλογές. Αναλύοντας τις ευρωεκλογές στην Ελλάδα 1981-2014, Εκδ. Παπαζήση, Αθήνα 2016

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΜΕ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΥ 2024

Άρθρο των Γιώργου Κατσαμπέκη, Σοφίας Καναούτη & Μανίνας Κακεπάκη. Τα ευρήματα που παρουσιάζονται σε αυτό το άρθρο βασίζονται στο ερευνητικό έργο του ΕΚΚΕ, «Gender (in)equality in Greek media & politics» (GenderINmediaGR), το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη. Ενώ λοιπόν είναι αντιπροσωπευτικά του χρονικού πλαισίου 10-27 Μαΐου, δεν είναι οριστικά, αφού ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές/αποκλίσεις καθώς προχωρά η έρευνα και το δείγμα μας εμπλουτίζεται με περισσότερα δεδομένα, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα μέσων ενημέρωσης και ένα ακόμα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Οι αρθρογράφοι ευχαριστούν θερμά το Ίδρυμα Heinrich Böll στη Θεσσαλονίκη για τη χρηματοδότηση του έργου. Ο Γιώργος Κατσαμπέκης και η Μανίνα Κακεπάκη είναι ερευνητές στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ).Η Σοφία Καναούτη είναι επιστημονική συνεργάτιδα στο ΕΚΚΕ και εργάζεται στο πρόγραμμα GenderINmediaGR.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ: ΑΠΛΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ Η ΜΕ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ; ΠΡΟΦΙΛ ΚΑΙ ΤΥΠΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ, 1981-2019

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ; Στην Επιθεώρηση Κοινωνικών Ερευνών δημοσιεύθηκε σχετική μελέτη των Μανίνας Κακεπάκη ερευνήτριας του ΕΚΚΕ και Γιάννη Καραγιάννη, πανεπιστημιακού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ

Ημερίδα της ΕΕΠΕ, σε συνεργασία με το ΕΚΚΕ, για τις Ευρωεκλογές. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσουμε σε ημερίδα που διοργανώνουμε, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών - ΕΚΚΕ, με θέμα "Ευρωεκλογές 2024. Πολιτική και Εκλογική Ανάλυση". Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Ιουνίου και ώρα 17:00 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Αμφιθέατρο Α. Τρίτση - Ακαδημίας 50). Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Στη σημερινή συγκυρία καθίσταται πολλαπλά επίκαιρη μια παλαιότερη συζήτηση: Με αφορμή τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, οι εργασίες της οποίας ολοκληρώθηκαν τον Μάιο του 2022, το Ινστιτούτο Πολιτικών Ερευνών του ΕΚΚΕ διοργάνωσε πριν από 2 χρόνια διαδικτυακή συζήτηση με θέμα «Θεσμικές και πολιτικές εξελίξεις στην ΕΕ: Η διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης: Παγίδα ή ευκαιρία». Έλαβαν μέρος οι Λίνα Παπαδοπούλου, Αργύρης Πασσάς, Διονύσης Γ. Δημητρακόπουλος και συντόνισε ο Θεόδωρος Τσέκος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 
ΕΚΚΕ
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ
ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΑ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΚΚΕ
ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ


Αφαίρεση από τη λίστα