ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΚΚΕ • newsletter ΕΚΚΕ Ιουνίου 2023 (συμπληρωματικό)
ΕΚΔΟΣΗ ONLINE
EKKE newsletter

κυκλοφόρησε εκτάκτως συμπληρωματικό newsletter του ΕΚΚΕ



Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας 2022 (ΕΥΥ 2022) – Τελικές δράσεις

Οι κύριες ερευνήτριες του ΙΠΕ, ΕΚΚΕ Κατερίνα Ηλιού και Μανίνα Κακεπάκη συμμετείχαν στην τελική εκδήλωση για το Ευρωπαϊκό Έτος νεολαίας στην Αθήνα, στις 28 Μαρτίου 2023 που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Δια βίου Μάθησης & Νεολαίας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Οι ερευνήτριες του ΕΚΚΕ συμμετείχαν με δυο παρουσιάσεις των ερευνητικών αποτελεσμάτων του έργου: «Αντίληψη της δημοκρατικότητας στα σχολεία» (Μανίνα Κακεπάκη) και «Νέοι και Ευρώπη: Αντανακλάσεις μιας διττής ταυτότητας» (Κατερίνα Ηλιού).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ενσωμάτωση, στέγαση, νέοι προσφυγικοί πληθυσμοί

Ο ερευνητής του ΙΚΕ Άγγελος Τραμουντάνης συμμετείχε με εισήγησή του με θέμα "Ενσωμάτωση, στέγαση, νέοι προσφυγικοί πληθυσμοί: διαχρονικές και επίκαιρες προκλήσεις", στο 3ήμερο σεμινάριο "Migrants and Refugees in Athens: 1990s to Present”. Το σεμινάριο διοργανώθηκε από το Deree Sociology Society και τη ΜΚΟ Νόστος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EU and Migration: prospects and challenges

Ο ερευνητής του ΙΚΕ Άγγελος Τραμουντάνης συμμετείχε με εισηγήσεις του στο Jean Monnet Module “MigratEUr: EU and Migration: prospects and challenges”, το οποίο παρέχεται από το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Οι εισηγήσεις του επικεντρώθηκαν σε διαφορετικές πτυχές της διαχείρισης της μετανάστευσης από την ΕΕ. Πιο συγκεκριμένα, είχαν ως θέμα “The securitisation of migration” και “Regulating regular immigration, promoting integration, combating irregular immigration: the other EU competences on immigration”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 
ΕΚΚΕ
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ
ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΑ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΚΚΕ
ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ


Αφαίρεση από τη λίστα